2011. január 3., hétfő

Csomózok:)))))

No, szóval, én elkezdtem csinálni a csomózott polár takarót. Hát fura de én élvezem.:))) Nem is annyira babra munka mint gondoltam. Összeszedtem otthon a megmaradt polár anyagokat és nekiestem. Mit is mondjak ész nélkül:)) Kiszabtam egy csomó 20*20 az négyzetet, amiket körbe 3 cm hosszan és 1 cm szélesen bevagdaltam. Ez volt a gond. Mikor elkezdtem csomózni rájöttem hogy ahol nem nyúlik a polár anyag és két szín éppen úgy kötődik össze ott bizony szenvedtem. Nekem pici kezem van de így sem volt könnyű. Mára már megszoktam azért. Vannak kialakult technikáim közben. Pl figyelek arra, hogy lehetőleg az egyik anyag nyúljon csomózáskor.:)) A szinek meg úgy vannak párosítva ahogy épp jólesik. Semmi rendszer.:)) Kicsit csajos lesz a szinek miatt de a kicsi fiam azért rögtön közölte, "anya, ugye lehet majd az enyém?":))) Zabáljam fel, ő imádja amikor ilyeneket csinálok. Még nincs kész, de már alakul, csak kell még hozzá polár, de most megmutatom nektek.

Ha nincs kedvem a  varrógépet előszedni, de alkotnom kell akkor mindig csomózok egy pár kockát! Ha van kedved elkészíteni akkor egy jó tanács, a kötözni való részeket 3 cm-nél mindenképpen hosszabbra hagyd. :)))))

7 megjegyzés:

batorba írta...

Hát nem vagy semmi nő Moncsi! Vagy mondták már??:-)))Egyrészt, hogy hozzzáfogtál, másrészt meg nem vagy Te is egy Anonym Anyaghalmozó??? Ennyi poláranyagot egy házban??!!!!:-)))Nekem csak narancs és piros van...azokat is most vettem akciózva....mert karácsony előtt még kis kerek/csipkés díszt szerettem volna belőlük késziteni! De lehet én is hozzáfogok valami takaróhoz???:-))) Tetszik!!!!!

Szegusz írta...

Ehhez kell egy "kis" türelem! :)
Nagyon klassz lett/lesz!

Ida13 írta...

Nekem is tetszik. Egy dolog aggasztott csak, hogy nem lesz a csomóknál kemény?

Moncsi írta...

Hát igen kicsit anyaghalmozó vagyok nem tagadom. Sokat járok jártam turiba, mert szerintem ott vannak a legcsodálatosabb egyedi anyagok. Mára már annyi anyagom van hogy sokszor át kell néznem milyenek is vannak tulajdonképpen, használjam is fel őket ne csak mindig vegyem. Polár meg még mindig van csak az már fekete és sötétkék és félek, hogy összefognak majd mindent mosáskor.:)))Más, nem egyáltalán nem lesz a csomóknál kemény, szerintem pici babáknak is nyugodtam elkészíthető. Persze őket csak takargatni vele, rá ne fektesd, mert azért az nem lenne kényelmes:))).

Névtelen írta...

Nagyon szép a takaród, nem csodálom, hogy a gyerkőc lecsapott rá! Azt hiszem, poláranyagot fogok venni! Sajnos csak kevés maradékom van. Moncsi, kimostad szabás előtt?
Üdv:Ildikó

Moncsi írta...

Nem mostam ki sajnos és ez lesz a gond szerintem, ezek a polárok nem turisak, és lehet hogy igencsak engedni fogják a szinüket de ez most már így marad. :))))

Anita írta...

Hű de jó ötlet! Ilyet még nem is láttam! A színeket is nagyon jól párosítottad!