2010. július 12., hétfő

Strandoltunk

Tegnap itthon voltunk a párommal mindketten és gondoltuk strandoljunk egyet a gyerekekkel. Mivel a mi városunkban a strand abszolut nem jön be nekünk ezért hát mindig másfelé vesszük az irányt. Már tavaly kinéztük magunknak Vásárosnaményt, a neten láttam róla képeket és nem volt rossz. Sőt olyannyira megtetszett, hogy úgy gondoltuk megér 2,5 órai autókázást. Hát igen.....
Én nem akarok senkit sem megbántani aki imádja ezt a strandot, de szerintem ez a strand, élményfürdő egy VICC!
Iszonyatosan nagyot csalódtam én is és az egész család is.
Már kicsit meglepett az is, hogy pl. az üdülési csekket nem fogadják el, de hát istenem nem mit lehet tenni. Másrészt nincs értékmegőrző, sem trezor. No ez már egy kicsit fájt, azért is mert ilyenkor az embernek vannak kicsit nagyobb értékei, navi, kp, stb.Volt ugyan egy kulcsos szekrény de itt ki volt írva, hogy értékeiket ne hagyják benne, mert felelősséget nem vállalnak érte. Köszi, akkor meg mi a fenének kell...
Döbbenet!!
És még mindíg nincs vége. Az embernek kell ám néha kisdolgát is végezni a strandon, a normál ember mindezt a WC-n teszi. Hát igen csak ám itt is keményen sorba kell állni, igen, és nem is keveset. Nem semmi, és még azért számomra az is hagyott kívánnivalót maga után. Ott azért már nem csak én voltam felháborodva. Kicsit elgondolkodtam sorbaállás közben vajon akkor hányan végezhetik dolgukat a medencébe.... istenem.
Iszonyat meleg volt, a kicsi füdeni akart menni. A gyerekmedencébe, és szó szerint megijedtem. Ez a gyerekmedence?? Volt hozzá egy pár csúszda, de a gyerekek valami koszos színű vízbe érkeztek ami lehet ugyan hogy gyógyvíz volt, de undorító színe volt és nagyon picike. Meg is unta nemsokára az Isti.
No akkor menjünk el a a labda csúszdához. A neten jónak tűnt. Az is volt csak itt is sorba kellett állni, és ha nagy nehezen bejutottál kb 5 percig hagytak benne, utána sípszó és kifelé. Én nem tudom milyen emberek vannak és a mai gyerekek is hogyan vannak nevelve, de itt mindenki tolakodott. Dühítő volt nagyon, és most te szólj rá egy 6-8 éves gyerekre, hogy fiam állj már be a sorba te is!!!! No azt már nem vannak neki szülei is akik ki tudja hol a fenébe vannak ilyenkor?!  Az agyvizem már ekkor igazán csak elkezdett forrni, és nem csak a meleg miatt.
No nézzük valami mást, a hullámmedence. Nem rossz, a vize tiszta, nem túl hideg, de nem csempézett az alja, így a talpad ez idő után megeszi. Vannak olyan részek ahol kicsi a víz, ide ki lehet feküdni, persze csak ha van hely. A bajom csak az volt, hogy egy viszonylag jó medencét eltolták azzal, hogy kb a felét középen kiemelték és kibetonozták. Szerintem napozni kellene itt. De könyörgöm azt lehet a medence szélén is és a fűben is, minek azért elszúrni a medencét. Mindegy. Jöttek a hullámok talán 2 óránként egyszer, és vele együtt rengeteg ember, dudaszóra ám. Én azt hittem a fél ország itt van, iszonyat mennyiségű ember mint a heringek a medencében állt mindenki. Jönnek a hullámok mindenki dől jobbra-balra esik össze-vissza, tömegverekedésnek sem rossz. No én csak a medence széléről néztem. Kicsi fiam azért élvezte, és ezért is nem mentünk haza rögtön. 
Megéheztünk, menjünk kajálni. Van egy kajálda ahol elméletileg lehet sok mindent kapni. Étlap kifüggesztve, rajta sok minden, de ami ténylegesen volt az még a fele sem az étlapon lévőnek. És a sor, már megint. Mire kivárod éhen halsz. Moncsika palacsintát akart enni és az itt volt kapható. Kivártuk a sort ami nem vicc 3/4 óra volt. És mi történik nincs csak 1 szerencsétlen palacsinta, meg hamburger, de már az sem volt, mert előttem a hölgy szeretett volna venni 4 db-ot de már neki is csak kettő jutott, a pult elején ki van írva milyen kajának mondható valamik is vannak de mire te odajutsz, hogy kéred már nincs is. Egy szerencsétlen palacsintáért sorban állni 3/4 óráig.... Apa meg lángost ment el venni az Istinek. Vicc, de ők sem végeztek hamarabb mint mi. Ha addig nem voltál éhes míg beálltál a sor végére akkor mire nagy nehezen megkapod 3/4 óra múlva már nem csak, hogy éhes vagy, de éhen is haltál. De el kell ismernem a lángos nagyon fincsi volt. Csak ott sem értettem a szisztémát, ha látják mennyi vásárló van miért olyan rohadt lassan sütik, egyetlen egy sütőben. Szerintem nem mindenki várta ki a sort. Akaratunk mi a párommal pizzát enni, de ezek hatására lement a kedvünk tőle. 
Hát szóval iszonyat nagyot csalódtam, én is és mindenki a családban. Talán egyedül a kicsi halacska az Isti élvezte. 
Azt hiszem ide sem megyünk soha többet....
Kár volt vele egy napot elszúrni, de hát ha nem megyünk el akkor nem tudjuk meg milyen. 
Nekem nicsenek túl nagy igényim egy stranddal kapcsolatban, de voltam már egy pár helyen ahol azért egészen más volt. Megsúgom nektek eddig a zalaegerszegi Aquacity viszi a prímet. Az tuti, csak az ország másik végében van,és azért olyan messzire még mi sem megyünk el strandolni egy napra.

3 megjegyzés:

Ili írta...

Igaz, hogy rossz élményekkel tértetek haza, de nekem élmény volt olvasni az írásod.

Moncsi írta...

Köszike kedves Ili. Én nem szoktam igazán írogatni itt a blogba, vagy legalábbis nagyon ritkán, de ezt valahogy meg kellett tennem. De azért örülök, hogy élvezted olvasni a panaszáradatomat is. Üdv Moncsi

Jutus írta...

Köszi hogy minezt leírtad,ide mi sem fogunk már elmenni!:))Mi is szétnézünk a neten mindig és mégis akadnak olyan helyek amiben óriásit csalódunk.:(