2010. június 4., péntek

Cica háromféle formában


3 megjegyzés:

Rora írta...

ohhh. nagyon aranyosak. Bár lenne idom megvarrni. A smokkolásrol! Azt jelentik a nyilak hogy azt a pontot ahhoz a másik ponthoz kell varrni? Nagyon érdekes minták jonnek elo. Hogy kell ezt kezelni? Vasalni? Vagy ajánlatos olyan anyagbol készíteni amit nem kell vasalni?
Régen volt egy blúzom amin darázs minta volt. Ez is hasonlo csak konnyebb azt hiszem.

Moncsi írta...

Kedves Rora!
Ahol találsz a smokkolásnál nyilat ott igen, azt jelenti ilyen sorrendben kell a pontokat összekötni. Egyébként szerintem is az a legjobb benne, hogy attól függően hogyan is kötöd össze a pontokat változik a minta.
Ugye milyen nagyon egyszerű technika? Vasalni nem szabad ezeket a mintákat mert akkor elveszítik szépségüket. Olyan anyagból érdemes elkészíteni aminek azért van egy kis esése, nem túl kemény és vastag. Én szövetből készítettem az enyéimet, de már vászonból is készült, pl. a terítő. No ott már szükség volt egy kis vasalásra is az egyenes vonalaknál. De maga a mintát nem szabad vasalni az a lényeg. Jó munkát hozzá. Egyébként hallottam már hogy valaki így is hívja ezt a technikát, hogy darázsolás, de én mint smokkolás találtam a neten külföldi oldalakon, sajnos magyar oldalon még nem találkoztam ezzel a technikával és a bemutatásával.

hAnd-i írta...

Kedves Moncsi, pár napja gyakran böngészem az oldalad... nagyon varázslatos bábokat, dolgokat mutatsz nekünk... igazi kincseket örizgetsz itt... el is készitettem az egyik bábodat, egy tyúkot... köszönöm... irtam egy e-mailt is neked...

még van pár megvalósitandó tervem, azzal kapcsolatban, amit itt nálad láttam...