2013. november 19., kedd

Angyalka ólomüveg technikával

Kiállításra készülünk ismét és most megint angyalkát készítek. Nagyon nehezen fogok hozzá, de mikor már rászánom magam imádom csinálni alig bírom abbahagyni. Most éppen itt tartok vele....

Ennyi ferdepántom maradt még tavalyról és most készítenem kellett még hozzá. Mivel még mindig nincs ferdepánt készítőm hát megoldom magam. Ha valakinek tetszik az ötlet hát mutatom hogy is készítem én most már. Még régebben mutattam én már ezt de azóta továbbfejlesztettem. Szóval....
Először is fel kell szabni a fekete vászon anyagot. Utána pedig előveszek egy olyan anyagot amire a keresztszemes varrás készül, és ezen hímzőfonal segítségével dolgozom.
Mégpedig így:
Most nagyon haragszanak rám azok akik ezzel foglalkoznak, de mégis megosztom veletek mert nem mindenki teheti meg hogy vásároljon ilyen kis kütyüt...
És így dolgozol vele, mutatom képekben.
Egy csipesz segítségével fűzöd be a pántot...
Amikor elérsz a kis keresztig akkor már magától behajlik az anyag, és mikor tovább húzod így is marad. Mikor a kis egyenesekig érsz ott levasalod gőzölős vasalóval ezt a részt, majd húzod tovább és vasalsz. Én mikor készen vagyok egy csíkkal szeretem rögtön feltekerni egy műanyag hengerre mindet és úgy hagyni kihűlni. 

Így készíthetsz tetszőleges méretű ferdepántokat. Ha pedig elhasználódik a sok vasalás miatt egyszerűen csak újra varrod.
Egyszerű és nagyszerű!
Ha tetszik próbáld ki, jó munkát hozzá.

4 megjegyzés:

Fáni írta...

Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Már láttam valahol, lehet, hogy Nálad? Csak nem emlékeztem rá pontosan. Ennél csak bobyolultabbat láttam.

Palkó írta...

Hát ez fantasztikus! Soha nem jöttem volna rá, hogy kell ilyet készíteni! Pedig milyen jól jött volna néha! Nagyon-nagyon köszönöm!!!!!

TallérBea írta...

Hű, ez marhajó! Amint időm engedi, kipróbálom! Köszi!

Moncsi írta...

Örülök, hogy tetszik és hogy használható.