2014. január 25., szombat

Házicipőt varrtam....

Találtam a neten papucs és házicipő mintákat amik nagyon megtetszettek. Gondoltam csinálok én is egyet. A gond csak annyi volt, hogy mindenhol kész szabásminta alapján dolgoztak.
Én pedig a saját lábméretemnek, formának megfelelő cipőcskét akartam készíteni.
Addig addig kutattam, próbálkoztam míg rá nem jöttem hogyan is kell megrajzolni a saját egyedi cipő vagy papucs szabásmintádat.
Ha egyszer elkészíted utána már csak szabni kell a következőket és varrni.
Szóval az első prototípus házicipőm ilyen lett.
Baglyos.....
Hogy milyen picinek tűnik, olyan mint egy babacipő:):)

És ha valakit érdekel hogyan is kell megcsinálni akkor kérek jelzést és csinálunk egyet közösen és fotózok is közben.

Búcsúzik a Vándorajándék

Vége lett a Vándorajándék játéknak amit még annak idején elindítottam. Szerintem elég sokáig futott a játék eleinte még nagy kedvel játszottunk, játszottatok de utána igencsak megcsappant az érdeklődés. Én amikor csak tudtam követtem a játékot, volt amikor nyertem volna de későn vettem észre és újra sorsoltak, de nem volt baj, én élveztem a játékot. Szerintem sok blogot megismerhettünk így, talán új barátságok is szövődtek.....
Mindegy, most vége. Már egy ideje nem volt jelentkező a játékra néha csak én, és most hozzám került  egyedüli játszóként, és úgy döntöttem megszakítom, befejezem a játékot. Szépen körbejárt, én indítottam két ajándékkal, és most én fejezem be úgy hogy két ajándékot kaptam én is. 
Köszönöm mindenkinek aki életben tartotta a játékot.
Moncsi 

2014. január 17., péntek

Vidám kis nyári táskám

Megláttam a neten és menten beleszerettem. Annyira bejött a dolog, hogy sutba vágtam minden házimunkát ami megvárhat még és leültem alkotni. Mire elkészült meg is nyugodtam. Hát igen kicsit alkotó függő vagyok nem tehetek róla. Megvolt a napi adagom és nyugi van egy kicsit most.
És akkor mutatom mi  csigázott fel ennyire.
Ez ez én kis táskám:
A történethez még hozzátartozik annyi, hogy mikor mentem ma melóba ezt a kis táskát akartam vinni, és jött a felismerés, ennek milyen vidám színe van, hogy fog menni az én fekete kabátomhoz a fekete nacimhoz és persze a fekete csizmámhoz? És egyáltalán miért is van rajtam mindig fekete, hiszen nem is szeretem annyira? Valahogy télen mindig ez van sötét komor színek...... akkor öltözzünk másképp!
Elő a fehér kabát, a barna naci és a barna baki. No ez már egy kicsit más, és még a kedvem is jobb lett!!!

Játék Bernadettnél

Bernadett egy játékra hív mindenkit akit érdekel a dolog. Egy cuki kis manócskát lehet  nyerni nála. Nekem tetszik. Én vagyok az első aki jelentkezett, remélem nem az utolsó. No ki jön még játszani?
Itt jelentkezhetsz te is.

Beöltöztetjük a borosüveget.....

Akkora ötletet találtam hogy nacsak. Hihetetlen kreatív emberkék szaladgálnak itt a Földön....
Megmutatom nektek, és képeket is egy pici leírással ahogy én gondolom...







 Ugye mekkora poén. Gondold el mikor ezt ajándékozod, az illető nem tudja majd mire vélni, és mekkora lesz a döbbenet mikor kiderül borosüveget rejt a történet sőtt még bontatlan meg lehet inni, persze csak óvatosan kell tölteni, és utána dekorációnak is tuti.
No, és akkor ami kell hozzá:

 És így készül képekben:

Most jöhet a dekoráció:
Az egészet összerakod:
És kész...